Leverans hem.

Hallå där alla restaurangälskare.

Häromdagen var det en vän som är bosatt i ett annat land som besökte mig. Han, likväl som mig, är restaurangfantas och gillar att besöka olika matställen. När han är och reser brukar han chatta med mig och skicka bilder på de olika restauranger (och lite annat) han är och besöker. Det är så bra för jag får gratis inspiration och får nya idéer om hur jag vill driva min verksamhet och hur jag skulle vilja utveckla det.

Något jag skulle vilja offra mina gäster, på långsikt alla mina gäster, men för nuvarande de som är inom räckhåll av en cykeltur är utkörningar. I andra städer här i Sverige och även utomlands fungerar det här med matkörningar kanonbra. Själv var jag en gång i New York och beställde mat till hotellet via en app. Det tog inte mer än 45 min så var maten framme. Det skulle jag också kunna erbjuda på min restaurang. Tänk dig själv, du älskar vår svampsoppa och vår flygande jacob med ett par klick har du beställt det och vi levererar det hem till dig. Vore inte det en höjdare?

Frågan är hur praktisk det skulle bli och hur lönsamt. När jag kommenterade för en vän hur man skulle lösa transporten så kom han på idéen att köpa in

trehjuliga etnnic. En sådan cykel ger stabilitet för föraren, plats för att ta med flera leveranser, kanske till och med en liten värmelåda för att hålla maträtten riktig varm. Idéen är inte helt främmande men det behöver jag titta närmare. Jag behöver utvärdera hur det skulle fungerar på alla fyra årstider, vad det finns för vinst, vad det finns för kostnad, även en liten undersökning om mina gäster skulle vara intresserade och så vidare. Det är helt enkelt en uppgift som kommer att ta tid.

Jag hoppas ni alla mår bra och vi hörs en annan gång, kanske vi ses på stan när jag är ute och cyklar med min trehjuling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *