Benchmarking och målsättningar

Som krögare så behöver man alltid vara på tårna, ha nya idéer och göra utvärderingar. En viktig del i vårt utvecklingsarbete är att göra så kallad benchmarking, alltså att kolla hur andra företag och restauranger jobbar och bland annat detta ska jag pyssla med denna veckan. Jag ska besöka en spansk restaurang för att se hur maträtterna är utformade, vad dom har för prissättning och hur personalen arbetar kring service och hantering av maten och även disk. Jag tycker att det är väldigt roligt att besöka andra restauranger, dels för att jag älskar att äta mat och vissa kockar är verkligen kungar på det dom gör, men det är också väldigt roligt att titta på inredning,  planlösning och detaljer. Denna gången ska jag ta med mig frugan, vi har planerat in en lunchdejt, perfekt att kombinera nytta och nöje. Ni vet ju säkert att det där med vardagsromantik lätt glöms bort när man både har barn och företag, då får man ta chanserna som ges och jag och Malin är ändå väldigt bra på att göra det lilla extra för varandra. Ett lysande team skulle jag säga att vi är!

Jag gillar verkligen utveckling av alla slag. Personlig utveckling, att lära mig nya saker, att få företaget, restaurangen och teamet att utvecklas. Att utvecklas i relationer, familj och vänner. Att testa nya aktiviteter, utmana sina rädslor och att tänja på gränser. Ibland kan jag tänka på all kunskap som finns i hela världen och hur lite av den jag har, hur mycket mer jag skulle kunna lära mig. Men såna tankar blir man lätt lite knäpp av så jag försöker att inte filosofera för mycket.

2018 börjar gå mot sitt slut, det har verkligen varit ett händelserikt år, både renovering av restaurangen och förnyelse av äktenskapet med Malin. På senaste morgonmötet med alla anställda så sa jag att dom jättegärna får börja fundera på målsättningar inför 2019, både för restaurangen och privat. Jag tror att målsättningar är jätteviktigt, inte bara att ha en budget för året utan mindre målsättningar, aktiviteter för hela teamet och kriterier på hur vi ska vara som restaurang. Jag vill dessutom gärna veta vad mina medarbetare har för personliga mål, då kan jag lättare hjälpa dom eller ge dom arbetsuppgifter som gör att dom tar sig närmare målen. Jag tror att det genererar gladare och mer motiverade medarbetare, vilket gynnar oss alla. Jag älskar att se andra människor utvecklas och nå sina mål och jag tror ju inte att alla som jobbar hos oss kommer göra det tills dom går i pension, det finns större utmaningar som väntar för dom, därför är det fantastisk att få vara en del av deras resa och jag vill gärna vara en positiv effekt i resan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *