Internationellt julbord

En twist på julbord, hur tycker ni det låter med Spanieninspirerat julbord? Det var ett av förslagen som kom upp i morse på vårt morgonmöte. Förslaget kom från en av våra servitriser som nyligen kom tillbaka från en veckas semester på Mallorca, svenskarnas semestermål nummer 1.

Hennes förslag höjde flera ögonbryn och det var många som tyckte det verkade som ett intressant och spännande förslag. Så nu sitter jag här och undersöker vad man har på ett spanskt julbord och om spanjorer ens har julbord. Vad vet jag om det! Närmast Spanien jag har kommit är Tyskland. Men jag tyckte ändå om hennes idé, så det verkar som att jag behöver införskaffa Paellapannor till köket. Min tanke gick snäppet längre än enbart Spanskinspirerat julbord, jag tänkte det kanske vore spännande att ha flera julbord inspirerade av julmat från flera länder. Det blir en ordentlig utmaning för vår kock Bo men det tror jag definitivt att han skulle klara av. Iden är egentligen att under ett par veckor ha mat inspirerad av traditioner av olika länder. Det är mycket att gå igenom innan vi kan få igång den här iden men jag skall göra mitt bästa.

Nu måste jag kila iväg, fruga har åkt till svärmor med barnen över helgen, vilket betyder att jag måste rasta Zingo vår hund. Lovade också frun att jag skulle träna Zingo med nosework. Det är något som hon har köpt på en hundsida på nätet, Hansesgården hette sidan bestämt. Hon hade läst om nosework på en hundblogg, där dom hade predikat om hur fantastiskt det var. Tydligen är det väldigt bra för hunden både mentalt och psykiskt att träna med dofter. Hon köpte även flera hundleksaker och annat smått och gott till Zingo´s förtjusning.

Nu måste jag springa så det inte sker en olycka i hallen där hemma.

Hoppas ni får en fin helg mina kära följare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *