För den eviga kärleken

Då var man gift inte en gång utan hela två gånger och aldrig skild. Det är nog inte så vanligt i dagens samhälle att man är så säker på sin partner att man är vill gifta sig med den personen inte en gång utan två gånger. Men så säker är jag på min andra halva.

När jag träffade Malin för närmare 15 år sedan var jag en fattig student. Jag arbetade kvällar och helger på en krog i Karlstad medans jag på samma gång försökte hinna med plugget. Det var minst sagt en stressig period i mitt liv med dubbla kvällspass och tentor. Vi träffades genom att jag klumpiga nog råkade välta ut en drink direkt i hennes knä. Jag kunde inte sluta tänka hur söt hon var, när vi tillsammans bakom disken försökte rädda hennes nya klänning. Som ni säkert förstår skämdes jag något kopiöst. Medans hon snarare verkade road över hur högröd i ansiktet jag var. Under tiden räddningsarbetet på klänningen försiggick, slank jag in att jag skulle kunna köpa en ny klänning åt henne, men att hon då skulle behöva följa med mig och shoppa, då mitt dammode inte var ultimat. Hon tackade nej till en ny klänning men tackade ja till en kopp kaffe. Tur det annars hade det blivit nudlar resten av månaden.

En vecka senare var vi tillsammans och ett år senare friade jag till henne. Då jag fortfarande pluggade när jag friade fick det bli en minst sagt ödmjuk ring då inte pengarna räckte till något exklusivare. Inte för att hon brydde sig om det. Rätt säker att hon hade tackat ja även om det var ett gummiband. Men sån är min Malin. Den här gången fick hon något betydligt flashigare som hon kan stoltsera med. En liten symbol vad hon betyder för mig.

En veck senare och semestern känns redan som en evighet sedan. Det var dock riktigt kul att få se hur långt dom har kommit med restaurangen. Allt var i princip klart behöver bara köpa kontorsmöbler. Kan knappast sitta kvar i pappas nersuttna kontorsstol när resten av restaurangen är så fin. Hittade ett häftigt företag som säljer lite annorlunda kontors möbler precis min smak. Så där lade jag en beställning på en ny stol, bord och en soffa som jag tror kommer passa bra på kontoret. Blir fint när man skall ha möten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *