Jag drömmer om öl

Det har skett så många förändringar med restaurangen på väldigt kort tid. Min gamla far när han har kommit förbi för att kolla på ändringarna kände knappt igen sig. Till en början var jag orolig att han inte skulle tycka om restaurangens ansiktslyft, men när han såg det var han väldigt exalterad. När han lämnade över restaurangen till mig sa han att den var helt på mitt ansvar, han lovade att inte komma med oönskade åsikter och endast ge råd om jag frågade. Vilket jag verkligen uppskattar med min far. Han har ofta under min uppväxt sagt hur gärna han velat att den skall gå i arv till mig när han blev äldre och nu när tiden kommit är han väldigt nöjd. Det var en tid i min ungdom då driva en restaurang var det absolut sista jag ville göra, tur nog växte jag ur den fasen.

Lokalen är nästan helt klar, det nya golvet är på plats och väggarna är nymålade. Badrummen är ny kaklade, så egentligen är det bara möblerna som vi saknar. Designern sa att dom kunde dröja då en hel del av möblerna var handtillverkade efter specifika beskrivningar. Då jag och designern har kommit bra överens och tror vi förstår varandra har jag gett henne rätt fria tyglar. Så länge hon håller sig till den överenskomna budgeten.

Jag och personalen hade en fokusgrupp här om dagen då ett förslag kom fram som jag fastnade för. Föreslaget var att vi borde sälja lokaltillverkad öl. Ett av mina favorit intressen råkar vara just att brygga egen öl, det är något som jag lägger mycket tid och pengar på. Jag har till och med varit med i några tävlingar inom just hembryggning och placerat rätt bra. Jag har fått till riktigt god IPA, Pale Ale och pilzner. Alkohol licens har vi ju redan så då måste jag bara skaffa tillstånd och ett eget brand om vi skulle börja sälja min öl på restaurangen.

Min hjärna är ett spännande verktyg, jag får en idé och det blir som ett frö som bara växer och växer till en affärsplan och i detta fall blir ett helt nytt öl märke till. Jag har redan talat med en jurist och patent och registreringsverket för få patent på namnet, Kungsbacka Öl och det exakta ingredienser. Nu skall bara det juridiska gå igenom sen kommer vi kunna sälja vår egna öl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *