Funderar över elavtal

Har börjat fundera över mina elavtal både för restaurangen och för min privata bostad. Tror det finns en del pengar att spara där då jag haft samma leverantör och avtal i många år nu utan att se över detta. I dagsläget så har jag dubbla avtal med Vattenfall som verkar vara ett av de dyraste bolagen om man ser till hur det ser ut vid en jämförelse på elskling.se.

Jag hittade istället ett lite mindre elbolag som heter Göta Energi som har elavtal för både företag och privat och som rankades som en av de med lägsta priserna. De har dock några olika typer av elavtal att välja på och frågan är ju om man skall välja fast eller rörligt elpris, eller någon form av kombination av dessa två? För privat bruk så har de t.ex. ett avtal som de kallar för Vintertrygg där man får ett lågt fast elpris under vintern när elen brukar vara som dyrast och man förbrukar som mest och ett rörligt elpris till inköpspris under sommaren när elen normalt sett är billigare.

Känns som att elavtalet Vintertrygg är något för mig privat och det känns i dagsläget som jag kommer välja detta. Känner dock att jag kommer behöva lite mer guidning så jag har bestämt mig för att ringa kundservice och där även kolla om vad de tror är det bästa för restaurangen. Känns ju även som en bra idé att testa kundsupporten lite innan man väljer att bli kund. För restaurangen så tror jag dock att det känns bäst att välja ett fastprisavtal och försöka få ett lågt fast elpris. Blir betydligt enklare att göra en budget då.

Avslutningsvis måste jag bara skriva något om denna fantastiska sommaren vi haft hittills under 2018. Tror aldrig jag upplevt en sommar som denna med så höga temperaturer under så lång tid. För restaurangen så har detta inneburit fantastiska sommarkvällar på vår uteservering och det har varit fullsatt i stort sett varje kväll och folk har knappt velat gå därifrån när det blivit dags att stänga. Vardagskvällar så har vi i normala fall endast öppet till klockan 22 men i och med att det suttit så mycket folk så har det blivit att vi hållit uppe längre de flesta dagar, till 23-24. Vi har ju alkoholtillstånd så det funkar att förlänga öppettider något. Köket har vi dock stängt kl 21 som vanligt. Det har kommit väldigt mycket nya gäster som jag aldrig sett tidigare och jag tror att det är det fina vädret och vårt läge med kvällssol som gjort att de hittat hit.

Hoppas nu det fortsätter så här även i augusti, hade ju varit fantastiskt kul!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *