Nystart Deluxe!

Vi är en väldigt etablerad restaurang med ett utmärkt rykte. Mycket på grund av att det mesta som vi serverar är lokalproducerat. Vi har flera samarbeten med så väl fiskare som bönder som förser oss med våra råvaror. Vi har alltid lagt mycket fokus på vara en så miljömedveten restaurang som möjligt. Vilket är varför våran meny ofta uppdateras beroende på säsongens grönsaker. Så har det alltid varit och så kommer vi fortsätta att driva restaurangen.

Restaurangen har varit öppen sedan slutet av 1960-talet och det är ett familjeföretag. Då min far börjar bli till åren har restaurangen nyligen gått i arv till mig, han har drivit restaurangen sedan den öppnades. Min far har alltid varit väldigt sentimental, vilket betyder att förutom att personalen som har ändrats genom åren och några mindre kosmetiska förändringar på fastigheten har inte mycket förändrats på 50 år. Jag har fått min fars tillåtelse att ge företaget ett ansiktslyft. Ett uppdrag som jag tar på största allvar. Jag ser framför mig ny modern inredning , en ny fräsch meny och ett nytt kassasystem. Min far som aldrig riktigt har känt behovet att hänga med i världens digitalisering, stretade emot när jag först föreslog en dator till kontoret för bokföringssyfte i början av 2000-talet. Så självklart håller inte vår väldigt gamla betallösning måttet längre och behöver omgående bytas ut. Jag tog på mig detta som mitt första stora projekt. Jag hittade snabbt en betal lösning på JobOffice efter jag googlat ”betallösning Göteborg” som hade väldigt bra recensioner. Så nu är kassasystemet och alla tillbehör beställda och det förväntas leverans inom ett par dagar. Vilket betyder att jag nu kan lägga om mitt fokus.

Imorgon redan kommer en byggledare för att granska våra lokaler och ge mig en offert. Jag har tagit fram en skiss hur jag vill att allt ska se ut med hjälp av en frilans arkitekt. Är helt säker att det som vi har tagit fram kommer bli jätte fint. Så nu är det bara menyn kvar att uppdatera, men då jag inte har köks erfarenheten låter jag kocken och kökspersonalen själva komma med några alternativ.

Som ung trodde jag aldrig att jag skulle komma att arbeta på familjens restaurang. Men ju äldre jag blev desto mer förstod jag värdet av vad min far och mor hade byggt. Och hur fantastiskt roligt det hade varit om en dag mina barn arbetar i restaurangen och potentiellt driver den själva, tänk tre generationer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *