Ölintresset bland våra gäster ökar

En trend som jag tycker att man har märkt av väldigt starkt de senaste åren är det ökande ölintresset bland våra gäster. Beställningen av en vanlig ”stor stark” har verkligen minskat till förmån för mer avancerade beställningar. På begäran har vi tagit in fler och fler sorterar av mer hantverksmässigt tillverkad öl från mindre bryggerier som t.ex. Poppels, Ocean & Dugges. På senare tid har jag även funderat på om det kanske kan vara dags att lära sig lite mer om att brygga själv och buteljera till försäljning i restaurangen. Jag måste dock erkänna att jag inte har full koll på reglerna kring detta så jag får nog kolla upp om det går över huvud taget. Kanske är det så att reglerna endast tillåter bryggning för hemmabruk eller så behöver man något specialtillstånd.

Jag har i alla fall kikat runt en hel del på nätet och hittade bl.a. Grainfather som verkar vara en väldigt smidig liten apparat. Grainfather kan beskrivas som ett bryggverk där man mäskar, lakar och kokar man i samma kärl. Prislappen är inte heller allt för avskräckande så man blir ju verkligen sugen på att dra igång ett test av detta. Men först som sagt så måste jag nog ändå läsa på lite mer om vad man får och inte får göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *