Fokus på Påsk, våren och att få igång flakmopeden

Här på restaurangen har vi alltid så länge jag kan minnas haft vår flakmoppe ståendes i förrådet vilket har varit perfekt när man behöver åka iväg på snabba ärenden och t.ex. kompletteringshandla. Händer ju som väl är emellanåt att vi får fler gäster än vad vi beräknat inköp för och istället för att behöva stryka någon maträtt under någon längre tid så kan jag eller någon annan i personalen snabbt sätta sig på moppen och dra iväg och handla.

Nu har dock framdrevet rasat och flakmopeden har blivit stående vilket inte är så bra. Idag när jag fick lite tid över så har jag tagit tag i denna fråga och googlat runt lite efter framdrev och hittade Ettans mopeder som säljer mopeddelar och de hade framdrev till flakmopeder till bra priser. Klickade hem ett sådant så nu ser jag fram emot leverans.

Jag är rätt så händig av mig så jag tänkte alltså att jag skulle kunna genomföra detta byte själv även om jag aldrig genomfört just denna operation tidigare. Antingen så har jag en stor övertro på mig själv eller så fixar jag detta galant, det blir spännande att se hur som helst. I värsta fall så har jag vänner som jag vet skulle kunna hjälpa mig med detta. Tjänster och gentjänster, bjuda på en lunch eller middag på restaurangen.

Det är ju på helgerna som det vanligtvis är som mest att göra på restaurangen så det hade varit skönt att ha allt löst tills dess även om jag själv inser att det kan bli lite tajt om tid. Det står dock på ettansmopeder.se att de har leveranstid på 1-3 dagar så det bör kunna gå. Det absolut viktigaste är dock att det är löst till Påsken då det kan komma att bli hög belastning och flakmoppen säkert kan komma till användning. Till Påsk är det ju dock drygt en vecka så det skall jag kunna lösa.

Med Påsken så kommer ju även tankar på våren och den kommer väldigt efterlängtat i år när det verkligen har varit en riktig vinter med ihållande kyla och snö under långa perioder. Från första april så har vi även rättigheter att sätta upp vår uteservering som brukar vara ett populärt tillhåll för såväl matgäster som gäster som bara vill ta några öl eller glas vin. Vi har ju förmånen att ha kvällssol på uteserveringen och jag vet att många av våra stamgäster längtar till solens värmande strålar då de kan sitta på uteserveringen och mysa. Givetvis längtar även jag efter detta som verkligen är en av årets höjdpunkter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *